De gebeurtenissen van de afgelopen jaren hebben bij mij veel vragen opgeroepen. Bij het zoeken naar antwoorden ontdekte ik dat wat er gebeurde vooral een appèl was om die binnen mijzelf te zoeken. 

Ik verloor de verbinding met de systemen waarin ik leefde en die mij zo vertrouwd waren, maar ontdekte dat dit eigenlijk een geschenk was, omdat dit mij juist leidde naar meer verbinding met mijzelf en met de basis van het leven: de natuur. Ik ging terug naar de kern van het leven. Zo begon ik onder andere met het opzetten van een moestuin en ervoer ik steeds meer de verwondering en dankbaarheid over de rijkdom die de natuur mij zomaar gaf

De behoefte om te creëren zit diep in mij en door de diepere verbinding met mijzelf werd ook die weer aangewakkerd. En zo ontstond een synergie met de natuur, die ook hier gul bleek: zij leverde een overvloed aan materialen waarmee ik nieuw werk kon maken in de vorm van ecoprints. Het paste prachtig in de ontwikkeling waarin ik me begaf: kunst vanuit mijn verbinding met de natuur, waarvan de ingrediënten de basis van het leven symboliseren. 

Na veel experimenteren met verschillende materialen en technieken ben ik geïnspireerd geraakt door kimono’s. Deze Japanse gewaden vormen vaak kunststukken op zich en  vertegenwoordigen een eeuwenoude traditie waarvan het ontwerp meestal haar inspiratiebron heeft in de natuur. Kimono’s bevatten zeer verfijnde patronen, vaak gerelateerd aan de natuur en de seizoenen. Elke kimono vertelt een heel eigen verhaal en staat voor een belangrijk thema in het leven. 

Zo ontstond de collectie ‘Design by Nature’. Bij het maken van deze natuurlijke patronen is uitsluitend gebruik gemaakt van ingrediënten rechtstreeks uit diezelfde natuur, waarmee we in onze wereld de verbinding vaak wat verloren zijn, maar die ons zoveel te leren heeft.